Cum se alege un data center atunci cand va faceti colocarea serverului

Colocarea serverului este un serviciu foarte util, cu ajutorul caruia aveti posibilitatea sa va creati propriul server, ne spun cei de la www.srv.ro. Tot ce trebuie sa faceti este sa va cumparati un server pe care sa introduceti programele de care aveti nevoie, dupa care sa mergeti la un data center unde sa fie introdus intr-un rank, in care mai sunt montate si alte servere. Avantajul important pe care il ofera un astfel de serviciu este ca puteti avea acces permanent, atat dumneavostra cat si angajatii, la serverul respectiv fara sa fie nevoie sa mergeti la sediul data center-ului care va asigura gazduirea, este nevoie doar sa aveti un dispozitiv care a fost conectat la internet si cu ajutorul acestuia puteti face modificarile dorite.
De ce sa alegeti un data center?
Optarea pentru un data center este foarte importanta daca doriti sa aveti un server protejat si un uptime foarte mare. Acesta are o cladire care a fost special amenajata, astfel incat sa poata sa asigure servicii de gazduire web cat mai bune. In general, un data center va ofera dulapuri rack, putere intr-o varietate de forme, racire si aer conditionat pentru ca serverul sa functioneze la o putere optima, securitate fizica si monitorizare in timp real a acestor factori enumerati.
Ce trebuie sa aveti in vedere cand alegeti un data center?
Daca v-ati hotarat sa apelati la servicii de colocare atunci va trebui sa alegeti un data center care sa asigure gazduirea serverului dumneavoastra. Nu va fi nevoie sa va faceti griji cu privire la gasirea unuia, datorita faptului ca la noi in tara a aparut un numar foarte mare de astfel de firme si incearca sa atraga clientii cu solutii extrem de interesante in ceea ce priveste protejarea serverului dumneavostra, dar si oferirea unui uptime care sa atinga valori de 100 %. Pentru a alege un data center care sa se potriveasca cel mai bine nu nevoile dumneavostra, trebuie sa luati in calcul uptime-ul, dar si posibilitatea de alimentare cu energie electrica, astfel incat sa va poata oferi acces la server in orice moment, indiferent daca apar pene de curent.
Pentru a va asigura ca serverul dumneavostra este protejat, intrebati daca in cladirea in care se afla rack-ul pe care a fost montat serverul exista detectoare de fum, alarme care sa anunte un incediu, dar si dispozitive de aer conditionat care sa creeze o temperatura potrivita functionarii serverului.
La fel ca in cazul oricarui serviciu, un alt element destul de important care trebuie luat in considerare este pretul, dar aveti in vedere faptul ca acesta nu trebuie sa va dicteze alegerea, pentru ca mai bine preferati sa dati o suma putin mai mare, dar sa beneficiati de servicii de calitate, decat sa dati mai putin, dar sa aveti probleme cu functionarea sau cu siguranta serverului.
Va recomand ca atunci cand alegeti un data center care sa va ofere servicii de colocare, sa tineti cont si de echipa de IT-isti care o administreaza, pentru ca, de multe ori, performanta serverului dumneavoastra depinde de priceperea lor.

Comments are closed.

free blog themes