Etapele de optimizare site SEO

Cele mai populare motoare de cautare claseaza rezultatele dupa un algoritm care analizeaza cele mai relevante pagini web continand cuvintele cheie. Procesul optimizarii pentru motoarele de cautare incepe prin identificarea cuvintelor-cheie care reprezinta cel mai bine profilul companiei voastre. Cele mai potrivite cuvinte-cheie pentru obtinerea de clasari de top in motoarele de cautare combina trei caracteristici importante: sunt folosite frecvent in motoarele de cautare, sunt relevante pentru profilul companiei voastre si incearca sa evite competitia. Imaginati-va, de exemplu, cazul in care compania voastra vinde online adidasi pentru tenis.

Un cuvant-cheie evident ar fi “tenis”, insa nu va aduce o clasare de top. In timp ce cuvantul “tenis” este unul extrem de popular la cautare, este inevitabil sa existe o concurenta mare pe acesta. Chiar mai rau, cuvantul nu este suficient de relevant profilului companiei. Ganditi-va la multitudinea de motive pentru care oamenii ar cauta “tenis”. Ar putea cauta “lectii tenis”, “rachete tenis” sau “bratari tenis”, nici unul dintre acestea fiind relevante companiei.

Pentru pozitionare de top, optimizarea ar trebui sa se concentreze pe termeni adresati oamenilor care cauta exact profilul companiei voastre. Bineinteles, este posibil sa mergeti prea departe in directia opusa. Daca optimizati site-ul pentru cautari de genul “adidasi pentru tenis cu sireturi albe si dunga albastra pe lateral” ar putea obtine locul intai pentru aceasta cautare dar probabilitatea ca cineva sa foloseasca exact acel termen scade considerabil. De aceea este important sa aveti in vedere cele trei caracteristici cand efectuati optimizarea site-ului dumneavoastra pentru motoarele de cautare.

Comments are closed.

free blog themes