Masuri de prevenire a fraudelor la platile online cu cardul

Masuri de securitate, cum ar fi hologramele, PIN-ul sau semnatura electronica s-au dovedit insuficiente si s-au introdus masuri noi, cum ar fi limitarea sumei permise, limitarea numarului de transferuri pe zi, confruntarea de identificare a produselor cu cele din baza de date a comerciantului si alti parametri specifici fiecarei banci.
In acelasi timp, imbunatatirea tehnologica a condus la inlocuirea bazei pe hartie cu baza electronica si la disparitia comenzilor telefonice care, in unele zone, sunt predispuse la frauda.
plationlinecucardulMasurile de protectie mai noi implica codificarea mesajelor trimise prin telefon, dar acest sistem este complicat, costisitor si nu este complet invulnerabil.
In cazul tranzactiilor mai valoroase, comerciantii cu amanuntul au inceput sa interogheze banca emitatoare si titularul cardului despre realitatea tranzactiei, masura care implica un raspuns suplimentar si o autorizare intarziata, dar metoda s-a dovedit a fi extrem de eficienta.
In cazul serviciului de plati online cu cardul bancar a aratat ca frauda se produce in mare parte in cadrul etapei de acceptare si este provocata de catre titularii de carduri sau de catre alte persoane.
Frauda determinata de catre titularii de carduri
a) titularul utilizeaza cardul, fara sa existe pe el suma necesara, speculand faptul ca operatiunea nu va fi verificata – in acest caz, banca va refuza operatiunea.
Solutia este sa se autorizeze toate situatiile care se presupun a fi cu risc.
b) utilizarea cardului pentru tranzactii pe care titularul nu le admite mai tarziu, fie in mod intentionat sau din alte motive (de exemplu, utilizarea cardului de catre un alt membru al familiei fara stirea sau permisiunea titularului).
c) transmiterea cardului altor persoane care fac tranzactii (de obicei, in strainatate), fara ca titularul sa stie sau sa realizeze. Aceasta situatie se poate preveni prin oferirea unei instruiri adecvate persoanelor care opteaza pentru deschiderea unui cont, astfel incat sa stie la ce trebuie sa fie atent si de ce anume este bine sa se fereasca si sa evite.
Frauda determinata de catre alte persoane
d) In cazul in care numarul cardului este stiut de catre o alta persoana (numar pe care l-a aflat din neatentia dumneavoastra sau din intamplare), daca aceasta are intentii rele, poate utliza cardul pentru realizarea unei fraude. De exemplu, cand cineva foloseste cardul intr-un magazin, restaurant sau intr-un hotel pentru tranzactiile care sunt recunoscute, numarul cardului este transmis la oameni care folosesc aceste informatii pentru a comite o frauda; sau, in cazul in care numarul de card si valabilitatea acestuia sunt transmise prin internet, cu scopul de a avea acces la un anumit loc sau pentru a plati ceva, hackerii va pot afla aceste date confidentiale. Acesta este motivul pentru care multe banci limiteaza accesul cardului in tranzactiile pe internet.
e) Cand oamenii copiaza banda magnetica a unui card valid, care este atasat la un cont alimentat de un alt card comercial, operatiunea de numeste skimming si este foarte dificil de urmarit.
f) Atunci cand cardurile furate/pierdute sau contrafacute sunt utilizate cu ajutorul ignorantei comerciantilor.
Pentru a evita toate aceste situatii in care riscati sa va fie furate datele despre cardul bancar, va recomand sa alegeti serviciile financiare oferite de www.prioripay.com, unde nu este nevoie sa introduceti nicio informatie despre cardul dumneavoastra si unde tranzactiile, de orice fel, sunt extrem de sigure.

Comments are closed.

free blog themes